48

Gud vad jag bloggar idag då, haha. Jaja, hur som helst, nu har jag skjutit upp det här inlägget for far too long.
Kära vänner, älskare och älskarinnor, barn, föräldrar och alla ni andra - så här gör man glass, steg för steg!



Först letar man upp receptet på glassen man ska göra, på datorn.

Sen plockar man fram ingredienserna, här ser ni vår "base" som består av mjölk, grädde, socker, dextrose och "paradis is-mix"

Den här glassen ska bli choklad, så i med kakaon. Ungefär 550g kakao för en 9 KG-glass, haha.

Blanda!

Vissa glassar (choklad, lakrits, hasselnöt, pistage, valnöt.. och ett par till) ska värmas upp till ~83 grader innan den kyles ner. Jag vet inte riktigt varför, men jag tror att det är för att få fram smaken mer, haha.

När glassen är tillräckligt uppvärmd så drar man i spaken till vänster i bild, då åker glassen ner till frysdelen!

Mellan -23 och -24 grader ska det frysas till, sen trycker man på den där knappen för att få maskinen att bara liksom snurra runt där inne utan att fortsätta frysa glassen.

Sen drar man luckan längst upp i bild åt sedan, så kommer glassen ut!

Sen gör man den fin med slickepotten, så är det klart!


Det hela tar ungefär 15-20 minuter att göra, om man värmer glassen alltså.
Om den bara ska frysas går det på 5-10!
Så nu vet ni vad jag står och gör hela dagarna, haha. Jag ÄLSKAR mitt jobb. Puss!

Kommentarer
Postat av: Freddie

Åh, jag tror din glass är den bästa i hela vida världen!! : D

2009-03-19 @ 13:37:42
URL: http://www.valse-wolfgram.blogspot.com/
Postat av: Emma

Glassigt jobb du har! ;)

2009-03-20 @ 02:47:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0